Pikantny pilaw z baraniny

7 lutego 2011, dodał: Jabłonska
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 25 dag  ryżu,
  • 40 dag baraniny,
  • 10 dag cebuli,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 6 dag koncentratu pomidorowego,
  • 6 dag tłuszczu,
  • sól, pieprz,
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki

Ryż przepłukać. Mięso umyć pokroić w kostkę. Przełożyć do rondla wraz z ryżem. Cebule oczyścić obrać posiekać. Czosnek obrać rozgnieść w prasce. Cebulę i czosnek włożyć do ryżu. Przyprawić. Wymieszać. Koncentrat rozprowadzić rozprowadzić w 1/2 l wrzącej wody.Wlać do rondla, dodać tłuszcz. Wymieszać. Gotować na małym ogniu pod przykryciem aż ryż wchłonie wodę. Następnie przykryty rondel wstawić do piekarnika na 30 minut. Gotowe danie przełożyć na talerze. Przybrać zieleniną.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz