Pikantny kurczak w czerwonej paście curry z warzywami i mleczkiem kokosowym

11 września 2013, dodał: Szybkie gotowanie
Artykuł zewnętrzny

Pasta curry zawiera głównie chili i trawę cytrynową. Jest doskonała do dań pikantnych, a za sprawą dodatku chili rozgrzewa.

  • 2-3 łyżki czerwonej pasty curry 
  • 185 ml mleczka kokosowego
  • 300 g piersi z kurczaka (lub owoców morza)
  • 6-7 pieczarek
  • 150 ml wody
  • 200 g dowolnej mieszanki warzywnej

Zagotować w garnku 185 ml mleczka kokosowego wraz z pastą curry.

Dodać pokrojonego w kawałki kurczaka. Poddusić, a następnie dodać 150 ml wody i zagotować.

Następnie dodać warzywa i pokrojone pieczarki, dusić jeszcze kilka minut. Podawać z ryżem.

file1378907343



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz