Pikantny kurczak w czerwonej paście curry z warzywami i mleczkiem kokosowym

11 września 2013, dodał: Szybkie gotowanie
Artykuł zewnętrzny

Pasta curry zawiera głównie chili i trawę cytrynową. Jest doskonała do dań pikantnych, a za sprawą dodatku chili rozgrzewa.

  • 2-3 łyżki czerwonej pasty curry 
  • 185 ml mleczka kokosowego
  • 300 g piersi z kurczaka (lub owoców morza)
  • 6-7 pieczarek
  • 150 ml wody
  • 200 g dowolnej mieszanki warzywnej

Zagotować w garnku 185 ml mleczka kokosowego wraz z pastą curry.

Dodać pokrojonego w kawałki kurczaka. Poddusić, a następnie dodać 150 ml wody i zagotować.

Następnie dodać warzywa i pokrojone pieczarki, dusić jeszcze kilka minut. Podawać z ryżem.

file1378907343



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.