Pikantno-korzenny sos pomidorowy

22 sierpnia 2010, dodał: Emilia Stasiak
Artykuł zewnętrzny

Na łyżce rozgrzanego oleju dusić przez 2 minuty posiekane chili, dwie cebule, 3 ząbki czosnku. Dodać słoik pomidorów z zalewą (500ml). Wsypać po pół łyżeczki kolendry i imbiru, 3 goździki, 3 ziarenka ziela angielskiego, listek laurowy. Gotować na małym ogniu ok. 10 minut. Przetrzeć przez sito. Doprawić solą i pieprzem oraz cukrem.

file1282476916



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...