Pikantno-korzenny sos pomidorowy

Avatar photo
22 sierpnia 2010,
dodał: Emilia Stasiak
Artykuł zewnętrzny

Na łyżce rozgrzanego oleju dusić przez 2 minuty posiekane chili, dwie cebule, 3 ząbki czosnku. Dodać słoik pomidorów z zalewą (500ml). Wsypać po pół łyżeczki kolendry i imbiru, 3 goździki, 3 ziarenka ziela angielskiego, listek laurowy. Gotować na małym ogniu ok. 10 minut. Przetrzeć przez sito. Doprawić solą i pieprzem oraz cukrem.

file1282476916



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Ja nie lubię kupować takich prawie przeterminowanych kosmetyków, bo zawsze coś jest...
Biografia
Fajną biografię o Sinead O'Connor właśnie czytam, naprawdę dobrze napisana i taka bliska jej...
alkohole %
Ostatnio piłam kadarkę, warto spróbować:)
Wałbrzych
Ja zwykle najtaniej kupuję przez przypadek, dlatego nigdy nie chodzę na tzw. regularne akcje promocyjne