Pikantne skrzydełka z sosem z kurek

12 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    10 skrzydełek
    cebula
    przyprawa pikantna staropolska
    pieprz
    vegeta
    1/2 kg kurek
    masło do smażenia
    śmietana
    łyżka mąki

      Skrzydełka, myjemy, odsączamy i posypujemy przyprawą staropolską pikantną, oraz vegetą pikantną i pieprzem. Zostawiamy na 2 godziny w chłodnym miejscu.

      Następnie pieczemy.

      W między czasie robimy sos z kutek.

      Podsmażamy kurki na maśle, aż odaruje woda. Dodajemy drobno pokrojoną cebulkę i jeszcze smażymy 5 minut. Doprawiamy do smaku vegetą i pieprzem, zaprawiamy śmietaną wymieszaną z łyżeczką mąki aby sos zagęścić.

      Podawać z pieczonymi na rumiano skrzydełkami i ziemniakami posypanymi obficie koperkiem. PYCHA !!!

      file1263310397