Pikantne skrzydełka z sosem z kurek

12 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    10 skrzydełek
    cebula
    przyprawa pikantna staropolska
    pieprz
    vegeta
    1/2 kg kurek
    masło do smażenia
    śmietana
    łyżka mąki

      Skrzydełka, myjemy, odsączamy i posypujemy przyprawą staropolską pikantną, oraz vegetą pikantną i pieprzem. Zostawiamy na 2 godziny w chłodnym miejscu.

      Następnie pieczemy.

      W między czasie robimy sos z kutek.

      Podsmażamy kurki na maśle, aż odaruje woda. Dodajemy drobno pokrojoną cebulkę i jeszcze smażymy 5 minut. Doprawiamy do smaku vegetą i pieprzem, zaprawiamy śmietaną wymieszaną z łyżeczką mąki aby sos zagęścić.

      Podawać z pieczonymi na rumiano skrzydełkami i ziemniakami posypanymi obficie koperkiem. PYCHA !!!

      file1263310397



      FORUM - bieżące dyskusje

      Nasze mniejsze i większe kłamstwa:)…
      Tak jest chyba najlepiej. Przynajmniej nie ma się później wyrzutów sumienia.
      Włókniaki na powiekach
      > rosie napisał/a: > Ja bym najpierw leczyla przyczynę czyli insulinoopornosc....Lekarze sami na to nie wpadli...? No...
      Nadkwasota
      Od mniej więcej roku, może troszkę dłużej, miewam wieczorami zgagę. Pomaga mi zjedzenie kilku...
      Włosy wypadają i łamią się... jak s…
      Do tego masaż skóry głowy i całego czepca podczas wcierania. Nie każdy pamięta...