Pikantne skrzydełka z sosem z kurek
Artykuł zewnętrzny
10 skrzydełek
cebula
przyprawa pikantna staropolska
pieprz
vegeta
1/2 kg kurek
masło do smażenia
śmietana
łyżka mąki
Skrzydełka, myjemy, odsączamy i posypujemy przyprawą staropolską pikantną, oraz vegetą pikantną i pieprzem. Zostawiamy na 2 godziny w chłodnym miejscu.
Następnie pieczemy.
W między czasie robimy sos z kutek.
Podsmażamy kurki na maśle, aż odaruje woda. Dodajemy drobno pokrojoną cebulkę i jeszcze smażymy 5 minut. Doprawiamy do smaku vegetą i pieprzem, zaprawiamy śmietaną wymieszaną z łyżeczką mąki aby sos zagęścić.
Podawać z pieczonymi na rumiano skrzydełkami i ziemniakami posypanymi obficie koperkiem. PYCHA !!!