Pikantne skrzydełka

15 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

skrzydełka z kurczaka
mąka
jajko
płatki kukurydziane
bułka tarta
olej do smażenia
sól pieprz
papryka ostra

Skrzydełka gotujemy w bulionie warzywnym. Osączamy z nadmiatu rosołu na sicie. W między czasie przygotowujemy panierkę. Mąkę mieszamy z solą, pieprzem i ostrą papryką. Na następnym talerzu roztrzepujemy jajko. A na trzecim talerzy mieszczmy bułkę tartą z pogniecionymi płatkami kukurydzianymi. Skrzydełak obtaczamy najpierw w mące, potem w jajky a na końcy w płatkach kukurydzianych. Smażymy na patelni na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

file1263591094



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....