Pikantne skrzydełka

15 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

skrzydełka z kurczaka
mąka
jajko
płatki kukurydziane
bułka tarta
olej do smażenia
sól pieprz
papryka ostra

Skrzydełka gotujemy w bulionie warzywnym. Osączamy z nadmiatu rosołu na sicie. W między czasie przygotowujemy panierkę. Mąkę mieszamy z solą, pieprzem i ostrą papryką. Na następnym talerzu roztrzepujemy jajko. A na trzecim talerzy mieszczmy bułkę tartą z pogniecionymi płatkami kukurydzianymi. Skrzydełak obtaczamy najpierw w mące, potem w jajky a na końcy w płatkach kukurydzianych. Smażymy na patelni na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

file1263591094



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...