Pikantne skrzydełka

15 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

skrzydełka z kurczaka
mąka
jajko
płatki kukurydziane
bułka tarta
olej do smażenia
sól pieprz
papryka ostra

Skrzydełka gotujemy w bulionie warzywnym. Osączamy z nadmiatu rosołu na sicie. W między czasie przygotowujemy panierkę. Mąkę mieszamy z solą, pieprzem i ostrą papryką. Na następnym talerzu roztrzepujemy jajko. A na trzecim talerzy mieszczmy bułkę tartą z pogniecionymi płatkami kukurydzianymi. Skrzydełak obtaczamy najpierw w mące, potem w jajky a na końcy w płatkach kukurydzianych. Smażymy na patelni na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

file1263591094



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...