Pikantne burgery wieprzowe po hawajsku

23 czerwca 2015, dodał: Tree
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

900 gram mielonej wieprzowiny

1/4 szklanki ketchupu

1/2 łyżeczki sosu TABASCO® Habanero

1/2 łyżeczki pieprzu

6 bułek do hamburgerów

3 łyżki majonezu

6 krążków ananasa, odsączonych

1 czerwona cebula, pokrojona w plasterki

6 liści sałaty

6 plastrów pomidora

Przygotowanie:

Do dużej miski włożyć wieprzowinę, ketchup, sos TABASCO® Habanero, sól i pieprz i wymieszać. Uformować z mięsa 6 kotletów i grillować/piec po 7 minut z każdej strony lub do wypieczenia.

Na każdej bułce rozsmarować 1,5 łyżki majonezu, położyć mięso, krążek ananasa, plasterek cebuli, sałatę i pomidora.

file1435092406