Pikantne burgery wieprzowe po hawajsku
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
900 gram mielonej wieprzowiny
1/4 szklanki ketchupu
1/2 łyżeczki sosu TABASCO® Habanero
1/2 łyżeczki pieprzu
6 bułek do hamburgerów
3 łyżki majonezu
6 krążków ananasa, odsączonych
1 czerwona cebula, pokrojona w plasterki
6 liści sałaty
6 plastrów pomidora
Przygotowanie:
Do dużej miski włożyć wieprzowinę, ketchup, sos TABASCO® Habanero, sól i pieprz i wymieszać. Uformować z mięsa 6 kotletów i grillować/piec po 7 minut z każdej strony lub do wypieczenia.
Na każdej bułce rozsmarować 1,5 łyżki majonezu, położyć mięso, krążek ananasa, plasterek cebuli, sałatę i pomidora.