Pikantna zupa pomidorowa z selerem naciowym

28 sierpnia 2013, dodał: Margaretkaw
Artykuł zewnętrzny

 

składniki:

– 5 łodyg selera naciowego
– 5 łyżek suszonych pomidorów lub 3 świeże, obrane ze skórki
– 2 marchewki
– 2 czerwone papryki
– 2 cebule
– 4 łyżki oleju
– 2 łyżki koncentratu pomidorowego
– sól, pieprz ziołowy, papryka z proszku ( łagodna i ostra)

Marchew obrać, razem z selerami pokroić w kostkę. Cebule posiekać drobno, zeszklić na oleju. Przełożyć do garnka, dodać marchew i seler oraz pokrojoną w kostkę paprykę.  Zalać 2 litrami wody, gotować ok. 10 minut. Po tym czasie dodać suszone lub świeże pomidory i gotować do miękkości. Na końcu dołożyć koncentrat pomidorowy, gotować jeszcze 2-3 minuty.

file1377678531



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...