Pikantna zupa pomidorowa z selerem naciowym

28 sierpnia 2013, dodał: Margaretkaw
Artykuł zewnętrzny

 

składniki:

– 5 łodyg selera naciowego
– 5 łyżek suszonych pomidorów lub 3 świeże, obrane ze skórki
– 2 marchewki
– 2 czerwone papryki
– 2 cebule
– 4 łyżki oleju
– 2 łyżki koncentratu pomidorowego
– sól, pieprz ziołowy, papryka z proszku ( łagodna i ostra)

Marchew obrać, razem z selerami pokroić w kostkę. Cebule posiekać drobno, zeszklić na oleju. Przełożyć do garnka, dodać marchew i seler oraz pokrojoną w kostkę paprykę.  Zalać 2 litrami wody, gotować ok. 10 minut. Po tym czasie dodać suszone lub świeże pomidory i gotować do miękkości. Na końcu dołożyć koncentrat pomidorowy, gotować jeszcze 2-3 minuty.

file1377678531