Pikantna zupa włoska
Składniki
* 1,5 l wywaru z kostki Kucharek do zupy pomidorowej (3 kostki),
* 2 szklanki mleka,
* 2 cebule (20 dag),
* 4 łyżki koncentratu pomidorowego,
* ½ szklanki ryżu,
* 1 łyżka masła,
* 1 łyżka mąki,
* 2 łyżki oliwy,
* sól, pieprz czarny mielony Prymat, cukier,
* 2 ząbki czosnku,
* po ½ łyżeczki tymianku Prymat,
* przyprawy curry Prymat i słodkiej papryki Prymat
Sposób przygotowania
Cebule i czosnek obrać, drobno posiekać i podsmażyć na oliwie razem z koncentratem pomidorowym. Następnie przełożyć do garnka, zalać wywarem, wlać wrzące mleko, dodać opłukany ryż i przyprawy. Gotować 12-15 minut, aż ryż będzie miękki. Masło rozgrzać, zasmażyć z mąką nie rumieniąc, dodać do zupy, wymieszać, gotować 2-3 minuty. Doprawić do smaku cukrem i przyprawami.
www.kucharek.pl