Pikantna wątróbka drobiowa o 5 smakach

18 marca 2010, dodał: caroline1983
Artykuł zewnętrzny

1/2 kg wątróbek drobiowych
1 opakowanie makaronu ryżowego wstążki
1 szklanka posiekanej cebuli
4 łyżki oliwy lub oleju
1/2 łyżeczki sosu chili lub tabasco
1 łyżeczka octu ryżowego
1 płaska łyżeczka przyprawy chińskiej 5 smaków
3/4 szklanki mleka
mielony pieprz kolorowy
sól

Wątróbki czyścic, przekroić na pół i smażyć na mocno rozgrzanym oleju często mieszając. Gdy się zrumienią przełożyć na talerz.Na tej samej patelni usmażyć cebulę (w razie potrzeby dolać oleju). Do zeszklonej cebuli dodać wątróbkę, wymieszać, smażyć przez ok. minutę, doprawić sosem chili, octem ryżowym, przyprawą chińską 5 smaków i szczypta pieprzu. Posolić do smaku.Wlać mleko, wymieszać i dusić na małym ogniu przez 5 minut. W tym czasie przygotować makaron ryżowy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wątróbki od razu podawać z makaronem ryżowym. Pikantny smak dania idealnie komponuje się z łagodnym makaronem.

Potrawe mozna tez podawac z ryżem.

file1268916223



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz