Pikantna wątróbka drobiowa o 5 smakach

18 marca 2010,
dodał: caroline1983
Artykuł zewnętrzny

1/2 kg wątróbek drobiowych
1 opakowanie makaronu ryżowego wstążki
1 szklanka posiekanej cebuli
4 łyżki oliwy lub oleju
1/2 łyżeczki sosu chili lub tabasco
1 łyżeczka octu ryżowego
1 płaska łyżeczka przyprawy chińskiej 5 smaków
3/4 szklanki mleka
mielony pieprz kolorowy
sól

Wątróbki czyścic, przekroić na pół i smażyć na mocno rozgrzanym oleju często mieszając. Gdy się zrumienią przełożyć na talerz.Na tej samej patelni usmażyć cebulę (w razie potrzeby dolać oleju). Do zeszklonej cebuli dodać wątróbkę, wymieszać, smażyć przez ok. minutę, doprawić sosem chili, octem ryżowym, przyprawą chińską 5 smaków i szczypta pieprzu. Posolić do smaku.Wlać mleko, wymieszać i dusić na małym ogniu przez 5 minut. W tym czasie przygotować makaron ryżowy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wątróbki od razu podawać z makaronem ryżowym. Pikantny smak dania idealnie komponuje się z łagodnym makaronem.

Potrawe mozna tez podawac z ryżem.

file1268916223



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....