Pikantna sałatka z kapusty

7 października 2012,
dodał: Gąsiorowska
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
1 kapusta pekińska
1 strąk papryczki chili
100 ml wody
słodka papryka mielona
2 łyżki musztardy
3 łyżki czerwonego octu winnego
1 strąk czerwonej papryki
20 dag sera feta
3 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie:
Kapustę pekińską podzielić na ćwiartki, usunąć głąb, a liście drobno pokroić. Papryczkę chili oczyścić z gniazda nasiennego, a miąższ drobno posiekać. W rondlu zagotować wodę, dodać musztardę, paprykę mieloną, posiekane chili i ocet. Dokładnie wszystko wymieszać. Gorącą marynatą polać kapustę, wystudzić.
Paprykę czerwoną  i fetę pokroić w drobną kostkę. Wymieszać je z oliwą z oliwek, przełożyć do kapusty, wymieszać. Całość przyprawić do smaku.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...