Pikantna sałatka z kapusty

7 października 2012, dodał: Gąsiorowska
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
1 kapusta pekińska
1 strąk papryczki chili
100 ml wody
słodka papryka mielona
2 łyżki musztardy
3 łyżki czerwonego octu winnego
1 strąk czerwonej papryki
20 dag sera feta
3 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie:
Kapustę pekińską podzielić na ćwiartki, usunąć głąb, a liście drobno pokroić. Papryczkę chili oczyścić z gniazda nasiennego, a miąższ drobno posiekać. W rondlu zagotować wodę, dodać musztardę, paprykę mieloną, posiekane chili i ocet. Dokładnie wszystko wymieszać. Gorącą marynatą polać kapustę, wystudzić.
Paprykę czerwoną  i fetę pokroić w drobną kostkę. Wymieszać je z oliwą z oliwek, przełożyć do kapusty, wymieszać. Całość przyprawić do smaku.



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...