Pikantna karkówka najlepsza na grilla

22 maja 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Karkówka w plastrach
WINIARY – Przyprawa staropolska na grilla z woreczkiem do marynowania
czosnek

Karkówkę pokroić w plastry. Do załączonego woreczka wsypać przyprawę, dodać około 10 łyżek oleju roślinnego połączyć delikatnie ugniatając woreczek. Do woreczka włożyć mięso, można dodać jeszcze czosnek pokrojony w plasterki i zamknąć szczelnie. Delikatnie obracając, równomiernie rozprowadzić przyprawę na mięsie. Najlepiej zrobić to na kilka godzin przed grillowaniem.
Mięso po wyjęciu z woreczka jest gotowe do grillowania lub pieczenia w piekarniku.

file1274534958



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....