Pikantna karkówka najlepsza na grilla | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Pikantna karkówka najlepsza na grilla

22 maja 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Karkówka w plastrach
WINIARY – Przyprawa staropolska na grilla z woreczkiem do marynowania
czosnek

Karkówkę pokroić w plastry. Do załączonego woreczka wsypać przyprawę, dodać około 10 łyżek oleju roślinnego połączyć delikatnie ugniatając woreczek. Do woreczka włożyć mięso, można dodać jeszcze czosnek pokrojony w plasterki i zamknąć szczelnie. Delikatnie obracając, równomiernie rozprowadzić przyprawę na mięsie. Najlepiej zrobić to na kilka godzin przed grillowaniem.
Mięso po wyjęciu z woreczka jest gotowe do grillowania lub pieczenia w piekarniku.

file1274534958



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz