Grillowane piersi z kurczaka w marynacie

26 stycznia 2012, dodał: anna11
Artykuł zewnętrzny

składniki:

2 podwójne piersi z kurczaka

Marynata:

4 łyżki oliwy z oliwek, 3 ząbki czosnku, sok z cytryny, zioła ( oregano, majeranek, bazylia, zioła prowansalskie), sól, pieprz.

Sposób przyrządzenia:

W misce mieszamy oliwę, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, zioła i cytrynę pokrojoną na cienkie plasterki. Do marynaty wkładamy mięso  i dokładnie je obtaczamy.Wkładamy do lodówki na około 2 godziny. Piersi wykładamy na gorący ruszt i pieczemy po kilka minut z każdej strony.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...