Grillowane piersi z kurczaka w marynacie

26 stycznia 2012,
dodał: anna11
Artykuł zewnętrzny

składniki:

2 podwójne piersi z kurczaka

Marynata:

4 łyżki oliwy z oliwek, 3 ząbki czosnku, sok z cytryny, zioła ( oregano, majeranek, bazylia, zioła prowansalskie), sól, pieprz.

Sposób przyrządzenia:

W misce mieszamy oliwę, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, zioła i cytrynę pokrojoną na cienkie plasterki. Do marynaty wkładamy mięso  i dokładnie je obtaczamy.Wkładamy do lodówki na około 2 godziny. Piersi wykładamy na gorący ruszt i pieczemy po kilka minut z każdej strony.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....