Piersi pod pierzynką
składniki:
* pierś drobiowa 2
* papryka czerwona 1/2
* ser żółty 10 dag
* szpinak – mogą być mrożone liście 25 dag
* przyprawa w płynie Knorr
* ser biały śmietankowy 10 dag
* czosnek starty przez praskę 1 ząbek duży
* masło 1/2 łyżki
* bułka tarta do panierki
* jajko 1
* śmietana 1 łyżka
* mąka – do obtaczania
Kotlety rozbić. Ser biały zmieszać z posiekaną papryką, zmiażdżonym czosnkiem i łyżką śmietany, posolić, popieprzyć. Szpinak podsmażyć na masełku dodać magii, opieprzyć odrobinę posolić, podsmażać do wyparowania sosu.
Kłaść na rozbite kotlety, szpinak i ser z papryką, zwinąć obtoczyć w mące jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor, pod koniec smażenia położyć na wierzch kotleta plaster sera i posypać posiekaną papryką (jeśli nam została).