Pierś z kurczaka w cieście francuskim

9 kwietnia 2012,
dodał: andzia6668
Artykuł zewnętrzny

Składniki (na 1 porcję):

*1 pojedyncza pierś  z kurczaka,

*10 dkg pieczarki,

*1 ciasto francuskie

Wykonanie:

Ciasto francuskie przecinamy na pół,ponacinać boki na ukos. Pokrojonego kurczaka w plastry, (przyprawionego wedle gustu np pieprzem, kucharkiem, przyprawą do kurczaka, najlepiej co najmniej 2 godziny przed) układamy na cieście, na kurczaka kładziemy podsmażone pieczarki z cebulką. Zaplatamy ciasto jak warkocz. Wierzch smarujemy roztrzepanym białkiem lub jajkiem. Pieczemy ok. pół godziny do zrumienienia w 180 stopniach.

file1333970007



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....