Pierś z kurczaka duszona z jarzynami
Artykuł zewnętrzny
Pierś z kurczaka duszona z jarzynami
Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka (30dag),
1 marchew (10 dag),
1/2 pietruszki, (5dag)
1/8 selera (15dag),
1/4 łyżeczki pieprzu mielonego,
2 łyżki usiekanego koperku,
1/2 kostki rosołowej drobiowej Knorra,
1 łyżeczka mąki,
1 łyżeczka masła,
1 1/2 szklanki wody.
Pierś przekroić na pół. Jarzyny obrać i utrzeć na tarce jarzynowej / grube oczka/. Mięso i jarzyny zalać wodą. Dodać kostkę rosołową. Gotować 30 minut. Wsypać koperek i pieprz. Dodać masło. Oprószyć mąką. Zagotować.
Podawać z ryżem na sypko i sałatą.
nadesłane: Babciagramolka