URODA I ZDROWIE

Pierś z kaczki z warzywami po chińsku z woka

13 listopada 2012, dodał: Alfa i Omega

składniki:

– 4 piersi z kaczki
– czerwona papryczka chili
– kawałek świeżego imbiru
– 8 dymek
– 4 pomidorki koktajlowe
– 4 różyczki kalafiora
– kapusta pekińska
– 6 łyżek sosu sojowego
– 3 łyżki octu ryżowego
– łyżka cukru
– 2 łyżki oleju sezamowego
– 3 łyżki oleju
– 200 ml mleka kokosowego
– pieprz i sól

Chili posiekać, usunąć pestki, 4 dymki posiekać i wymieszać w misce z chili i z imbirem, dodać sos sojowy, ocet, olej sezamowy i cukier. Wstawić na około 6 godzin do lodówki. Piersi kaczki oprószyć solą i pieprzem, obsmażyć na 4 łyżkach oleju słonecznikowego. Do naczynia żaroodpornego wlać szklankę wody, osolić, włożyć obsmażone piersi z kaczki, wstawić do nagrzanego piekarnika na około 15 minut. Różyczki kalafiora obgotować, pozostałe dymki podsmażyć na oleju, dodać kalafior, kapustkę poszatkowaną, smażyć chwilkę, dodać pomidorki pokrojone w połówki, zalać wszystko marynatą z lodówki i wymieszać z mlekiem kokosowym, doprowadzić do wrzenia, chwilkę dusić. Piersi z kaczki wyjąc z piekarnika, pokrajać na plasterki i rozłożyć na talerzu, zalać warzywami i sosem.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Mikrofalówka?
Racja, a do tego pożera prąd - ja nie używam jej...
Koronawirus - Wasze historie, ostrz…
Ostrzegam przed oszustwami typu sprzedaż leku na koronawirusa (bo go jeszcze nie ma!), ostatnio...
Czy stosował ktoś produkty konopne?…
Tylko jak sprawdzić, czy dany produkt jest naprawdę cenny zdrowotnie a nie tylko nazwany...
oszczędzanie ;)
Promocje też są fajne, ja kupiłam ostatnio w lidlu taniej kaszę gryczaną,...