Pierś z kaczki z warzywami po chińsku z woka

13 listopada 2012, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 4 piersi z kaczki
– czerwona papryczka chili
– kawałek świeżego imbiru
– 8 dymek
– 4 pomidorki koktajlowe
– 4 różyczki kalafiora
– kapusta pekińska
– 6 łyżek sosu sojowego
– 3 łyżki octu ryżowego
– łyżka cukru
– 2 łyżki oleju sezamowego
– 3 łyżki oleju
– 200 ml mleka kokosowego
– pieprz i sól

Chili posiekać, usunąć pestki, 4 dymki posiekać i wymieszać w misce z chili i z imbirem, dodać sos sojowy, ocet, olej sezamowy i cukier. Wstawić na około 6 godzin do lodówki. Piersi kaczki oprószyć solą i pieprzem, obsmażyć na 4 łyżkach oleju słonecznikowego. Do naczynia żaroodpornego wlać szklankę wody, osolić, włożyć obsmażone piersi z kaczki, wstawić do nagrzanego piekarnika na około 15 minut. Różyczki kalafiora obgotować, pozostałe dymki podsmażyć na oleju, dodać kalafior, kapustkę poszatkowaną, smażyć chwilkę, dodać pomidorki pokrojone w połówki, zalać wszystko marynatą z lodówki i wymieszać z mlekiem kokosowym, doprowadzić do wrzenia, chwilkę dusić. Piersi z kaczki wyjąc z piekarnika, pokrajać na plasterki i rozłożyć na talerzu, zalać warzywami i sosem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz