Pierś z indyka zawijana z pieczarkami
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
- 15 dag pieczarek
- pęczek z dymki
- sól, pieprz
- 4 łyżki oleju
- 1,5 kg piersi z indyka
- 20 dag twarożku
- łyżeczka suszonych ziół
- mielona papryka
- rozmaryn, tymianek świeży
- 4 ząbki czosnku
- cytryna
Przygotowanie:
1. Pieczarki i dymkę posiekać.Przesmażyć na 2 łyżkach oleju. Doprawić solą i pieprzem.
2. Płat mięsa opłukać i osuszyć. Twarożek wymieszać z suszonymi ziołami. Posmarować mięso, nałożyć pieczarki z cebulą, zrolować. Do reszty oleju dodać po szczypcie soli, pieprzu i papryki. Posmarować roladę.
3.Mięso obłożyć pokrojonym w plasterki czosnkiem i świeżymi ziołami. Obwiązać nitką i ułożyć na polanej zimną wodą blasze. Piec ok. godziny w temp. 175 st. Udekorować cząstkami cytryny.