Pierś z indyka zawijana z pieczarkami

19 listopada 2009, dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 15 dag pieczarek
  • pęczek z dymki
  • sól, pieprz
  • 4 łyżki oleju
  • 1,5 kg piersi z indyka
  • 20 dag twarożku
  • łyżeczka suszonych ziół
  • mielona papryka
  • rozmaryn, tymianek świeży
  • 4 ząbki czosnku
  • cytryna

Przygotowanie:

1. Pieczarki i dymkę posiekać.Przesmażyć na 2 łyżkach oleju. Doprawić solą i pieprzem.

2. Płat mięsa opłukać i osuszyć. Twarożek wymieszać z suszonymi ziołami. Posmarować mięso, nałożyć pieczarki z cebulą, zrolować. Do reszty oleju dodać po szczypcie soli, pieprzu i papryki. Posmarować roladę.

3.Mięso obłożyć pokrojonym w plasterki czosnkiem i świeżymi ziołami. Obwiązać nitką i ułożyć na polanej zimną wodą blasze. Piec ok. godziny w temp. 175 st. Udekorować cząstkami cytryny.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...