Pierś indycza z pieprzem

12 marca 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

– kilogram piersi z indyka
– 150 ml białego wytrawnego wina
– 2 łyżki masła
– marynowany zielony pieprz (w ziarnach)
– 50 dag pomidorków koktajlowych
– natka
– sól
czarny pieprz mielony

Mięso opłukac i osuszyć, natrzeć solą, oprószyć pieprzem i polać winem, odstawic na 30 minut do lodówki. Indyka osączyc z wina, zrumienić na rozgrzanym tłuszczu, przełożyć do naczynia żaroodpornego, wlac wino, piec około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. W połowie pieczenia wierzch mięsa obłozyc lekko rozgniecionym zielonym pieprzem, obok połozyć opłukane i ponacinane na krzyz pomidorki.
Po upieczeniu mięso odstawić na 10 minut, następnie pokroić w plastry, posypać natką.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...