Pierożki ziemniaczane po karelsku

14 listopada 2010, dodał: A
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1/5 szklanki mąki

woda

7 ziemniaków

1/2  szklanki mleka

2 łyżki przecieru pomidorowego

Zioła

Farsz: ziemniaki umyć, oskrobać, zalać wrzącą wodą, ugotować. Wodę odlać, ziemniaki ugnieść drewnianą łyżką dodając gorące mleko. Wymieszać z przecierem i ziołami. Mąkę przesiać i zagnieść twarde ciasto dolewając wodę. Uformować okrągłe placuszki, na środku wyłożyć farsz, zlepić brzegi. Piec na złoty kolor w 170˚C.

file1289712864



FORUM - bieżące dyskusje

Żółte paznokcie
Dlatego ja zmywam lakier zaraz po imprezie czy innej okazji, nie trzymam długo na paznokciach.
Tanie gotowanie
Ja nie lubię odgrzewanego,zwłaszcza z mikrofali. Jest gumowate...
Srebrna torebka, jaki kolor butów?
Z nią zawsze jest problem, lepsze są jednak stonowane kolory...
najbardziej nietrafiony prezent
Dostałam raz taki na 18-tkę - krowę ze śmiesznym napisem, chyba miało być...