Pierożki ziemniaczane po karelsku

14 listopada 2010,
dodał: A
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1/5 szklanki mąki

woda

7 ziemniaków

1/2  szklanki mleka

2 łyżki przecieru pomidorowego

Zioła

Farsz: ziemniaki umyć, oskrobać, zalać wrzącą wodą, ugotować. Wodę odlać, ziemniaki ugnieść drewnianą łyżką dodając gorące mleko. Wymieszać z przecierem i ziołami. Mąkę przesiać i zagnieść twarde ciasto dolewając wodę. Uformować okrągłe placuszki, na środku wyłożyć farsz, zlepić brzegi. Piec na złoty kolor w 170˚C.

file1289712864



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...