Pierożki ziemniaczane po karelsku

14 listopada 2010, dodał: A
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1/5 szklanki mąki

woda

7 ziemniaków

1/2  szklanki mleka

2 łyżki przecieru pomidorowego

Zioła

Farsz: ziemniaki umyć, oskrobać, zalać wrzącą wodą, ugotować. Wodę odlać, ziemniaki ugnieść drewnianą łyżką dodając gorące mleko. Wymieszać z przecierem i ziołami. Mąkę przesiać i zagnieść twarde ciasto dolewając wodę. Uformować okrągłe placuszki, na środku wyłożyć farsz, zlepić brzegi. Piec na złoty kolor w 170˚C.

file1289712864



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.