Pierożki – uszka z mięsem drobiwym

15 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    mięso drobiowe gotowane- mielone
    2 duże cebule
    1 jajko
    mała czerstwa bułeczka
    sól
    pieprz
    ciasto:
    mąka
    woda
    2 łyżki oleju


      Mięso odjąć od kości, dodać namoczoną, odciśniętą bułeczkę, dużą cebulę usmażoną na oleju, jajko i przyprawy. Wyrobić masę jak na pasztet. Można też dodać odrobinę gałki.

      Z mąki, wody i oleju zagnieść ciasto. Rozwałkować, wyciąć foremką od uszek kółka, nakładać farsz i zlepiać foremką. Ugotować, polać usmażoną na oleju pokrojoną w kosteczkę cebulką.

      file1263593638



      FORUM - bieżące dyskusje

      jaki nastrój macie dziś...?
      Oj, ból głowy potrafi uprzykrzyć dzień. Coś o tym wiem, niestety.
      Black Friday
      Fakt, można trafić świetne okazje przy likwidacji. Jak tam dziewczyny, skorzystałyście na tegorocznym Black Friday?
      Wędkowanie
      To rzeczywiście może być trudne, choć podobno ta "cisza" natury ma relaksujące działanie.
      Pochwalcie się ostatnimi zakupami :…
      Brzmi jak coś milutkiego i ciepłego. Jaki kolorek tego zestawu?