Pierożki – uszka z mięsem drobiwym

15 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    mięso drobiowe gotowane- mielone
    2 duże cebule
    1 jajko
    mała czerstwa bułeczka
    sól
    pieprz
    ciasto:
    mąka
    woda
    2 łyżki oleju


      Mięso odjąć od kości, dodać namoczoną, odciśniętą bułeczkę, dużą cebulę usmażoną na oleju, jajko i przyprawy. Wyrobić masę jak na pasztet. Można też dodać odrobinę gałki.

      Z mąki, wody i oleju zagnieść ciasto. Rozwałkować, wyciąć foremką od uszek kółka, nakładać farsz i zlepiać foremką. Ugotować, polać usmażoną na oleju pokrojoną w kosteczkę cebulką.

      file1263593638



      FORUM - bieżące dyskusje

      Doda Dream Show
      Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
      Pracoholizm
      AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
      klejenie butów
      Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
      Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
      Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....