Pierożki – uszka z mięsem drobiwym

15 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    mięso drobiowe gotowane- mielone
    2 duże cebule
    1 jajko
    mała czerstwa bułeczka
    sól
    pieprz
    ciasto:
    mąka
    woda
    2 łyżki oleju


      Mięso odjąć od kości, dodać namoczoną, odciśniętą bułeczkę, dużą cebulę usmażoną na oleju, jajko i przyprawy. Wyrobić masę jak na pasztet. Można też dodać odrobinę gałki.

      Z mąki, wody i oleju zagnieść ciasto. Rozwałkować, wyciąć foremką od uszek kółka, nakładać farsz i zlepiać foremką. Ugotować, polać usmażoną na oleju pokrojoną w kosteczkę cebulką.

      file1263593638



      Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

      Dodaj komentarz


      FORUM - bieżące dyskusje

      wakacyjne kolory paznokci
      Neonowe kolory – odważne i energetyzujące. Neonowe kolory to prawdziwy hit lata 2024. Żywe...
      Koncerty
      Ja byłam ostatnio na dni Tyczyna gdzie był koncert zespołu IRA. Wspaniały, niezapomniany koncert!!!
      pokój dziecięcy
      Ozdoby na ścianę do pokoju dziecka to doskonały sposób na nadanie pomieszczeniu charakteru...
      Jaka fryzura do okrągłej twarzy?
      Dla twarzy okrągłej idealnym rozwiązaniem jest long bob, zwany również lobem. To dłuższa wersja...