Pierożki z jabłkami

12 listopada 2009, dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 4 szklanki mąki
  • 200 ml śmietany
  • 1 kostka margaryny
  • 1 jajko
  • 1 kg jabłek
  • 6 dag drożdży
  • cukier
  • cynamon
  • Wszystkie składniki ciasta zagnieść w duzej misce. Ciasto musi być miękkie i elastyczne.Odstawić w ciepłe miejsce przykryć ściereczką,na 30 min. Wyłozyc na stolnicę podsypać mąką i rozwałkować na grubość 0,5 cm. Szklanką wycinać krążki.Jabłka pokroic na kawałki,i układać na krążkach i sklejać.Posmarować rozmąconym jajkiem posypać cukrem i cynamonem.Piec 30 min w 200 C



    Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

    Dodaj komentarz