Pierogi z płuckami i kapustą kiszoną

7 lutego 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Farsz:
½ kg kapusty kiszonej
1 kg płucek wieprzowych
1 cebula
Ciasto:
½ kg mąki
1 szklanki wody
sól do smaku
łyżka oleju

Płucka i kapustę ugotować tylko oddzielnie. Kapustę drobno posiekać a dudki zemleć. Na oleju podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, dodać zmielone dudki oraz ugotowaną i pokrojoną kapustę. Wszystko razem wymieszać i podsmażyć oraz doprawić do smaku solą i pieprzem.
Zanieść ciasto, jak farsz przestygnie robić pierogi i gotować w osolonej wodzie kilka minut po wypłynięciu. Podsmażyć na patelni na złoty kolor.

file1265572538



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...