Pierogi z płuckami i kapustą kiszoną

7 lutego 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Farsz:
½ kg kapusty kiszonej
1 kg płucek wieprzowych
1 cebula
Ciasto:
½ kg mąki
1 szklanki wody
sól do smaku
łyżka oleju

Płucka i kapustę ugotować tylko oddzielnie. Kapustę drobno posiekać a dudki zemleć. Na oleju podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, dodać zmielone dudki oraz ugotowaną i pokrojoną kapustę. Wszystko razem wymieszać i podsmażyć oraz doprawić do smaku solą i pieprzem.
Zanieść ciasto, jak farsz przestygnie robić pierogi i gotować w osolonej wodzie kilka minut po wypłynięciu. Podsmażyć na patelni na złoty kolor.

file1265572538



FORUM - bieżące dyskusje

Inhalacje
Jesteśmy w końcu po leczeniu i mam nadzieję, że w to już naprawdę koniec...
Leczenie kanałowe zębów w Warszawie…
Co do leczenia kanałowego zębów mam nieco wątpliwości czy aby powinno się...
Ładowanie aut elektrycznych - gdzie…
Ostatnio zauważyłam, że przy marketach są masowo instalowane takie stacje, można iść...
Najbliższa przyszłość...
U mnie najbliższa przyszłość to załatwienie ważnych spraw formalnych, muszę z tym zdążyć przed majem.