Pierogi z kurkami

20 czerwca 2011, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Kurki 20 dag

Cebula 1 szt

Olej

Wegeta

Pieprz

Ciasto na pierogi:

Mąka 2 szkl

Sól

Woda

Zagnieść ciasto niezbyt twarde. Wałkować placki, wycinać kółka foremką do pierogów

Kurki oczyścić, wypłukać, drobno posiekać i usmażyć z cebulą na oleju. Doprawić do smaku wegetą i pieprzem. Wystudzić. Nakładać farsz na wycięte kółka i zlepiać pierogi. Gotować w osolonej wodzie do wypłynięcia. Polać stopiony boczkiem wędzonym

file1308603067



FORUM - bieżące dyskusje

Ładowanie aut elektrycznych - gdzie…
Ostatnio zauważyłam, że przy marketach są masowo instalowane takie stacje, można iść...
Najbliższa przyszłość...
U mnie najbliższa przyszłość to załatwienie ważnych spraw formalnych, muszę z tym zdążyć przed majem.
Leczenie kanałowe zębów w Warszawie…
Można znaleźć, ale przy 1-kanałowym zębie.
ryby
Ja jem głównie łososia i tuńczyka.