Pierogi z kurkami

20 czerwca 2011, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Kurki 20 dag

Cebula 1 szt

Olej

Wegeta

Pieprz

Ciasto na pierogi:

Mąka 2 szkl

Sól

Woda

Zagnieść ciasto niezbyt twarde. Wałkować placki, wycinać kółka foremką do pierogów

Kurki oczyścić, wypłukać, drobno posiekać i usmażyć z cebulą na oleju. Doprawić do smaku wegetą i pieprzem. Wystudzić. Nakładać farsz na wycięte kółka i zlepiać pierogi. Gotować w osolonej wodzie do wypłynięcia. Polać stopiony boczkiem wędzonym

file1308603067



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.