Pierogi z kapustą i grzybami

27 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

mąka 2 szklanki

jajko 1 sztuka
sól szczypta
woda 1 szklanka
Farsz:
kapusta kiszona 25 dag
grzyby suszone 10 dag
cebula 1 sztuka
pieprz
sól
olej do smażenia
Farsz:
Kapustę płuczemy,  następnie gotujemy. Studzimy, wyciskamy i drobno kroimy.
Grzyby zalewamy gorącą wodą, aby zmiękły. Następnie odciskamy i drobno kroimy.
Cebulę obieramy i kroimy w drobna kosteczkę.
Cebule smażymy na szklisto, dodajemy kapustę, a później pokrojone grzyby, przyprawiamy i smażymy około 3 minuty.
Mąkę przesiewamy i lekko solimy.
Wysypujemy na stolnicę, robimy kopczyk, a w nim wgłębienie, wbijamy jajko, lekko mieszamy, a następnie wlewając małymi porcjami ciepłą wodę zarabiamy ciasto.
Wyrabiamy, aż będzie sprężyste. Wałkujemy cienko, wycinamy kółka i robimy pierogi.

file1264618450



FORUM - bieżące dyskusje

Nasze mniejsze i większe kłamstwa:)…
Tak jest chyba najlepiej. Przynajmniej nie ma się później wyrzutów sumienia.
Włókniaki na powiekach
> rosie napisał/a: > Ja bym najpierw leczyla przyczynę czyli insulinoopornosc....Lekarze sami na to nie wpadli...? No...
Nadkwasota
Od mniej więcej roku, może troszkę dłużej, miewam wieczorami zgagę. Pomaga mi zjedzenie kilku...
Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Do tego masaż skóry głowy i całego czepca podczas wcierania. Nie każdy pamięta...