Pierogi warkocze | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Pierogi warkocze

20 lutego 2014, dodał: gabi99
Artykuł zewnętrzny

 

Ciasto
pół kilo mąki
szklanka letniej wody
łyżeczka masła
żółtko
Wszystkie składniki wyrobić,ja wyrabiałam ciasto w automacie do chleba.
Farsz
1/2 kg twarogu
1 kg ziemniaków
2 średnie cebule
sól, pieprz do smaku.
Cebulę bardzo drobno posiekać i usmażyć na złoto na oleju. Ziemniaki ugotować i wystudzić.
Twaróg i ziemniaki przepuścić przez maszynkę, dodać cebulę, sól i pieprz do smaku,
wymieszać.Ciasto rozwałkować,pociąć na kwadraty.Nałożyć farsz i zawinąć kawałek ciasta
na górze a boki juz zawijac tak aby wychodziły warkocze.Wrzucac na wrzątek po wypłynieciu pierogów odcedzić.Wyłożyć na talerz

Ciasto

pół kilo mąki

szklanka letniej wody

łyżeczka masła

żółtko

Wszystkie składniki wyrobić,ja wyrabiałam ciasto w automacie do chleba.

Farsz

1/2 kg twarogu

1 kg ziemniaków

2 średnie cebule

sól, pieprz do smaku.

Cebulę bardzo drobno posiekać i usmażyć na złoto na oleju. Ziemniaki ugotować i wystudzić.

Twaróg i ziemniaki przepuścić przez maszynkę, dodać cebulę, sól i pieprz do smaku,

wymieszać.Ciasto rozwałkować,pociąć na kwadraty.Nałożyć farsz i zawinąć kawałek ciasta

na górze a boki juz zawijac tak aby wychodziły warkocze.Wrzucac na wrzątek po wypłynieciu pierogów odcedzić.Wyłożyć na talerz

 

file1392069782



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz