Piernikowe usta murzyna

19 stycznia 2011, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1 opakowanie biszkoptów
powidła lub dżem

Ciasto:

1 margaryna
0,5 szklanki cukru
3 łyżki kakao
5 łyżek wody
6 jajek
około 1,5 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
przyprawa do piernika

Biszkopty smarujemy powidłami lub dżemem, łączymy ze sobą i układamy na blaszce rzędami.
Margarynę, cukier, kakao i wodę gotujemy około 5 minut. Po wystudzeniu dodajemy żółtka, mąkę, przyprawę do piernika i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie mieszamy mikserem. Z białek ubijamy pianę i dodajemy na koniec.
Gotowym ciastem zalewamy biszkopty i pieczemy około 35 – 40 minut.

file1295430539



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...