Pierniczki holenderskie- Kruidnoten

16 grudnia 2013, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:5 dag margaryny, 15dag mąki, duża szczypta proszku do pieczenia, 5 dag brązowego cukru, łyżeczka miodu, 1/2 łyżeczki kakao, łyżeczka przyprawy do piernika, szczypta soli, 2 łyżki mleka.

Wszystkie składniki połączyć i zagnieść kruche ciasto. Ciasto rozwałkować i wycniać foremką  dowolne kształty. Ułożyć na blasze, piec ok. 15 min w temp. 160st. Otudzić i polukrować wg uznania.

file1387220752



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...