Pieguski ciasteczka domowej roboty

16 listopada 2011,
dodał: ilka_86
Artykuł zewnętrzny


Składniki:

  • 1 kostka masła
  • 1 jajko
  • 2.5 szkl. mąki tortowej
  • 0.5 szkl. cukru pudru
  • 1/3 łyżeczki sody
  • 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100 g czekolady gorzkiej
  • 100 g orzechów włoskich

Miękkie masło utrzeć z przesianym cukrem pudrem. Do tego wbić całe jajko, mieszając. Mąkę wymieszać z sodą i proszkiem, przesiane wsypać do masy. Czekoladę i orzechy pokroić na kawałki, wsypać do ciasta z bakaliami. Z  powstałej masy formować kulki wielkości małego orzecha włoskiego. Układać na wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką blasze. Piec ok. 10-15 minut w nagrzanym dobrze piekarniku do zarumienienia.

file1321462321



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.