Piegus

29 listopada 2009,
dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1 szkl. białek
  • 1 szkl. cukru pudru
  • 1 szkl. mąki
  • 1 kostka stopionej margaryny
  • 1 szkl. maku suchego
  • 1 łyżka proszku do pieczenia

Wykonanie:

Białka ubić na sztywno dodając cukier. Mąkę wymieszać z proszkiem i makiem. Wsypać do ubitych białek dodając ciepłą rozpuszczoną margarynę. Wszystko razem wymieszać i upiec.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...