Pieczony łosoś z warzywami

22 listopada 2010,
dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  1. 1 filet łososia bez skóry (800 g)
  2. 1 cukinia
  3. 2 pomidory
  4. 1 plaster sera radamer
  5. natka pietruszki
  6. sok z limonki
  7. oliwa z oliwek
  8. sól, pieprz, bazylia

Przygotowanie:

  • filet skropić sokiem z limonki i oliwą, przyprawić,
  • cukinie i pomidory pokroić w plasterki, pokropić oliwą i sokiem z limonki, przyprawić,
  • w naczyniu żaroodpornym ułożyć rybę, dookoła warzywa na przemian plastry cukinii i pomidora,
  • ser pokroić w paseczki ułożyć na rybie,
  • natkę posiekać, posypać nią rybę i warzywa,
  • piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celcjusza przez 30 min

file1267515967



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....