Pieczony łosoś z warzywami

22 listopada 2010,
dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  1. 1 filet łososia bez skóry (800 g)
  2. 1 cukinia
  3. 2 pomidory
  4. 1 plaster sera radamer
  5. natka pietruszki
  6. sok z limonki
  7. oliwa z oliwek
  8. sól, pieprz, bazylia

Przygotowanie:

  • filet skropić sokiem z limonki i oliwą, przyprawić,
  • cukinie i pomidory pokroić w plasterki, pokropić oliwą i sokiem z limonki, przyprawić,
  • w naczyniu żaroodpornym ułożyć rybę, dookoła warzywa na przemian plastry cukinii i pomidora,
  • ser pokroić w paseczki ułożyć na rybie,
  • natkę posiekać, posypać nią rybę i warzywa,
  • piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celcjusza przez 30 min

file1267515967



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...