Pieczony łosoś z kaparami

4 października 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

5 dzwonków z łososia
Vegeta
2 cytryny
4 łyżki masła
1 łyżka kaparów

file1286200581

Sposób przygotowania:

Dzwonki łososia sparzyć wrzątkiem, natrzeć Vegetą, skropić sokiem z  jednej cytryny i odstawić na 1/2 godziny w chłodne miejsce. Blachę nasmarować masłem i ułożyć na niej rybę, kładąc na każdym kawałku po 1 łyżeczce masła. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200°C, wstawić blachę i piec łososia około 30 minut smarując go wytopionym sosem. Zarumienionego łososia przełożyć na podgrzany półmisek i udekorować plasterkami cytryny i kaparami. Można podawać na ciepło i na zimno.

www.podravka.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz