Pieczony łosoś w cieście francuskim

8 marca 2013,
dodał: bladzia666
Artykuł zewnętrzny

Danie, które robi się samo!

Do wykonania dania potrzebujemy:

– filet z łososia

– gotowe ciasto francuskie

– sól, pieprz, sok z cytryny

– żółtko (do posmarowania ciasta)

 Przygotowanie:

Łososia przyprawiamy solą i pieprzem, lekko skrapiamy cytryną i zawijamy w ciasto francuskie. Po zawinięciu smarujemy ciasto żółtkiem aby w trakcie pieczenia nabrało złotego koloru. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około pół godziny.

 



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....