Pieczony boczek

20 listopada 2009, dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 1 kg. boczku surowego
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • łyżka masła
  • majeranek
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • sól
  • Obrany czosnek rozetrzeć z solą za pomocą np. widelca. Skórę na boczku naciąć w kratkę i nacieram czosnkiem, posypuję majerankiem i papryką. Odłożyć do lodówki przynajmniej na 3 godziny.
    Rozgrzać piekarnik do 190 stopni. Boczek układać w brytfannie, polać roztopionym masłem. Piec 45 minut.
    Cebule pokroić w piórka, dodać do mięsa i dopiec to razem z 15 minut.



    FORUM - bieżące dyskusje

    Pastelowy makijaż oczu
    Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
    Opalona skóra
    Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
    Praca w dużej firmie a zarobki
    Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
    Kolczyki
    Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.