pieczone warzywa ze schabem
Artykuł zewnętrzny
3 plastry schabu z kością
1 cukinia żółta
1 cukinia zielona
3 marchewki
3 gałązki pomidorów truskawkowych
ocet balsamiczny
sos sojowy ciemny
oliwa z oliwek
sok z 1/2 limonki
ziarna kolendry
sól, pieprz, papryka słodka i ostra
- kolendrę rozgniatamy, dodajemy do niej 1 łyżeczkę octu balsamicznego, 1 łyżkę oliwy, 1 łyżeczkę sosu sojowego, sól, pieprz, paprykę, mieszamy i marynatą zalewamy mięso,
- kotlety smażymy, zabezpieczamy przed wystygnięciem,
- cukinie i marchew kroimy w plastry, polewamy sokiem z limonki, oliwą, przyprawiamy, mieszamy, układamy w rozgrzanym do 180 stopni celcjusza piekarniku razem z pomidorkami ( pomidorki polewamy oliwą, posypujemy solą i pieprzem) i pieczemy 20 min,
- podajemy ze schabem