Pieczone w całości ziemniaki z dipem jogurtowym

11 listopada 2010, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

Wybieramy ziemniaki mniej więcej takiej samej wielkości, gotujemy w skórkach w osolonej wodzie tak żeby były lekko podgotowane, ale jeszcze twarde. Następnie nacinamy od góry krzyżyk, zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy do piekarnika.

Jak się podpieką podajemy je z twarożkiem lub dipem. Ja najczęściej robię do nich dip na bazie jogurtu – dodaję wyciśnięty ząbek czosnku, troszkę posiekanego drobno szczypiorku i mieszankę ziół jaką akurat mam pod ręką :)

Można traktować jako samodzielne danie lub dodatek do mięsa czy ryby.

file1289489922



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.