Pieczone papryki nadziane makaronem

3 kwietnia 2013, dodał: Joanna
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 400 g makaronu,

– 6 dużych papryk,

– 5 łyżek masła,

– 400 ml przecieru pomidorowego,

– Pół szklanki startego  parmezanu,

– 1,5 szklanki startej mozzarelli,

– bazylia.

 

Przygotowanie:

Ugotować makaron według przepisu na jego opakowaniu, odcedzić a następnie ostudzić. Podgrzać piekarnik do 180C, odkroić wierzchołki papryki. Następnie pokroić je i poddusić na maśle. Dodać do nich koncentrat oraz bazylie i gotować  wszystko na małym ogniu przez ok. 5 minut. Tak przygotowany sos zmieszać z naszym makaronem i nadziać nim papryki. Na czubek posypać startym serem i przykryć folią aluminiową. Piec w temperaturze 180 C przez ok. 25 minut.

 



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...