Pieczona ryba z warzywami

29 października 2012, dodał: Marta11986
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

  • 3 ryby
  • 1 por
  • 2 marchewki
  • 1 szczypior
  • natka koperku
  • natka pietruszki
  • 1 pietruszka
  • sól,pieprz
  • 1 cytryna
  • olej do smażenia
  • sos

PRZYGOTOWANIE:

Ryby opłukać i osuszyć. Natrzeć solą,pieprzem oraz sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki na 15 minut. Pora,marchewki,szczypior,natki przemyć. Marchewki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pietruszkę,cytrynę i  pora pokroić na cieńsze plasterki. Ryby wyjąć z lodówki i włożyć w  środek szczypiorek,  odrobinę natki koperku i pietruszki,startą marchewkę oraz pokrojonego pora, pietruszkę i plaster cytryny. Nadziać wszystkie ryby. Blachę wysmarować olejem i przełożyć ryby. Obłożyć plastrami cytryny oraz resztą warzyw. Piec w piekarniku około 25-30 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu polać sosem.

file1351531196