Pieczona ryba z warzywami

29 października 2012, dodał: Marta11986
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

  • 3 ryby
  • 1 por
  • 2 marchewki
  • 1 szczypior
  • natka koperku
  • natka pietruszki
  • 1 pietruszka
  • sól,pieprz
  • 1 cytryna
  • olej do smażenia
  • sos

PRZYGOTOWANIE:

Ryby opłukać i osuszyć. Natrzeć solą,pieprzem oraz sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki na 15 minut. Pora,marchewki,szczypior,natki przemyć. Marchewki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pietruszkę,cytrynę i  pora pokroić na cieńsze plasterki. Ryby wyjąć z lodówki i włożyć w  środek szczypiorek,  odrobinę natki koperku i pietruszki,startą marchewkę oraz pokrojonego pora, pietruszkę i plaster cytryny. Nadziać wszystkie ryby. Blachę wysmarować olejem i przełożyć ryby. Obłożyć plastrami cytryny oraz resztą warzyw. Piec w piekarniku około 25-30 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu polać sosem.

file1351531196



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...