Pieczeń rzymska nadziewana cukinią i kaparami | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Pieczeń rzymska nadziewana cukinią i kaparami

3 października 2013, dodał: snoove
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

składniki:

– kg mielonego mięsa wieprzowo-wołowego

– 2 cebule

– 2 jajka

– 1 bułka

– 3 łyżki masła

– sól i pieprz

– zioła prowansalskie

– długa cukinia

– strąk czerwonej i żółtej papryki

– 1/2 pęczka natki pietruszki

– łyżka kaparów

-łyżka bułki tartej

– 1 żółtko

– 2 łyżki oliwy

Przygotowanie:

Bułkę namoczyć, jedną cebulę obrać i zeszklić na maśle, lekko przestudzić. Mięso przełożyć do miski dodać odciśniętą bułkę, 2 jajka, podsmażoną cebulkę i 1,5 łyżeczki ziół prowansalskich, wyrobić masę, doprawić do smaku sola i pieprzem. Cukinię umyć, środek wydrążyć za pomocą łyżeczki, lekko zblanszować. Drugą cebulę obrać i razem z papryką zeszklić na oliwie, przestudzić. Połączyć z posiekaną natka pietruszki, żółtkiem, kaparami i tartą bułką. Przyprawić do smaku i farszem napełnić cukinię. Na folie aluminiową lub pergamin nałożyć połowę masy mięsnej, ułożyć cukinię, przykryć resztą mięsa i zawinąć papier tak, aby utworzył się „cukierek”, pieczeń upiec   – około 80 minut w nagrzanym do 250 stopni C piekarniku. Polewać sosem tatarskim

file1262956260

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Białe meble - polecacie czy nie?
Niezaprzeczalnym atutem białych mebli kuchennych jest fakt, że doskonale sprawdzają się w małych przestrzeniach, rozjaśniając...
Co myślicie o kobiecym stylu zarząd…
Kobiety w roli menedżerek zarządzają podmiotami w inny sposób niż płeć przeciwna, gdyż częściej...
Nadpotliwość
Podstawowym sposobem na nadpotliwość jest odpowiednia higiena ciała. Częstotliwość kąpieli należy dostosować do swojej...
Bielizna
Bielizna jest potrzebna każdej kobiecie by dać jej uczucie komfortu w każdej sytuacji, podkreślić...