Pieczarki z cebulką

26 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

½ kg pieczarek
2 średnie cebule
wegeta
pieprz
duża łyżka smalcu

Cebulę obrać, pokroić w pół plasterki. Pieczarki umyć, pokroić, odcedzić na durszlaku. Najpierw podsmażyć cebulę, następnie dodać pieczarki i podsmażyć. Posypać wegetą i pieprzem do smaku. Smażyć aż odparuje woda a pieczarki ładnie się przyrumienią. Podawać jako dodatek do mięs i ziemniaków.

file1264507782



FORUM - bieżące dyskusje

Spróbuj Tai Chi i dlaczego warto
Do tego chyba trzeba mieć cierpliwość. Te ruchy są takie powolne, dokładne. Zabrakłoby mi...
Jak ugotować kalafior?
> Anays napisał/a: > Widziałam przepis, w którym kalafiora gotuje się w całości... A później...
sposób na paznokcie
To chyba nie masz problemu z łamaniem paznokci. :D U mnie jak jeden...
Metamorfoza fryzury
Mając włosy do ramion najpierw spróbowałabym drobnej zmiany. Zawsze można pójść krok dalej,...