Pieczarki w cieście cebulowym

17 marca 2013, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1/2 kg niedużych pieczarek, 2/3 szkl. mleka, 2/3 szkl. mąki pszennej, jajko, duża cebula, szczypta gałki muszkatołowej, 1/2 łyżeczki białej gorczycy, sól, pieprz, olej do smażenia.

 

Grzyby oczyścić, odciąć nóżki. Mleko zmieszać z mąką i jajkiem. Cebulę obrać, bardzo drobniutko posiekać. Dodać do ciasta, doprawić gałką muszkatołową, solą, pieprzem, wsypać gorczycę. Całość zmiskować przy pomocy blendera na gładkie ciasto. Kapelusze pieczarek maczać w cieście, smażyć na mocno rozgrzanym oleju, z obu stron na złoty kolor. Odsączyć na ręczniku papierowym.

file1363534134



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz