Pieczarki nadziewane kaszą jaglaną

17 marca 2013,
dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 12 średnich pieczarek, cebula, 1/2 czerwonej papryki, 3/4 szkl. kaszy jaglanej, 1/2 pęczka natki pietruszki, 2 łyżki oliwy, 2 łyżki startego żółtego sera, sól ziołowa, pieprz świeżo zmielony, oregano.

 

Pieczarki oczyścić, nóżki wykroić i drobno posiekać. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na oliwie. Paprykę oczyścić, pokroić w kosteczkę, wraz z pokrojonym nóżkami dodać do cebuli. Smażyć ok. 3 min. Kaszę zalać wodą, ugotować na sypko. Odcedzić i dodać do warzyw. Dodać posiekaną natkę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Kapelusze pieczarek napełnić gotowym farszem, posypać startym serem i oprószyć odrobiną oregano. Piec ok. 25min w temp. 180st.

file1363534078



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....