Pieczarki marynowane

17 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    nieduże pieczarki
    ogórek
    cebula
    zalewa:
    2 szkl wody
    6 dużych łyżek octu
    3 łyżki cukru
    3 łyżki pikantnego keczupu
    1 duża łyżka koncentratu pomidorowego
    1łyżeczka soli
    ostra papryka lub chile
    listek laurowy
    ziele angielskie
    pieprz ziarnisty
    panierka:
    1 jajko
    bułka tarta
    olej do smażenia


      Umyte i osuszone pieczarki posypujemy solą i pieprzem, panirujemy w jajku i tartej bułce i smażymy na złoty kolor.

      Z podanych składników gotujemy zalewę. Układamy najlepiej w słoiku warstwami pieczarki, cebula pokrojona w grube plastry i ogórek zielony nieobrany, pokrojony w plastry i znów pieczarki cebula i ogórek aż do wyczerpania składników. Zalać zalewą i odstawić do wystygnięcia. Wstawić do lodówki. Najlepsze po 2 dniach jak wszystkie składniki przejdą dokładnie zalewą i przyprawami. Można podawać jako przystawkę do obiadu lub do mięs i wędlin.

      file1263740886



      Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

      Dodaj komentarz