Pieczarki marynowane

17 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    nieduże pieczarki
    ogórek
    cebula
    zalewa:
    2 szkl wody
    6 dużych łyżek octu
    3 łyżki cukru
    3 łyżki pikantnego keczupu
    1 duża łyżka koncentratu pomidorowego
    1łyżeczka soli
    ostra papryka lub chile
    listek laurowy
    ziele angielskie
    pieprz ziarnisty
    panierka:
    1 jajko
    bułka tarta
    olej do smażenia


      Umyte i osuszone pieczarki posypujemy solą i pieprzem, panirujemy w jajku i tartej bułce i smażymy na złoty kolor.

      Z podanych składników gotujemy zalewę. Układamy najlepiej w słoiku warstwami pieczarki, cebula pokrojona w grube plastry i ogórek zielony nieobrany, pokrojony w plastry i znów pieczarki cebula i ogórek aż do wyczerpania składników. Zalać zalewą i odstawić do wystygnięcia. Wstawić do lodówki. Najlepsze po 2 dniach jak wszystkie składniki przejdą dokładnie zalewą i przyprawami. Można podawać jako przystawkę do obiadu lub do mięs i wędlin.

      file1263740886



      FORUM - bieżące dyskusje

      Pastelowy makijaż oczu
      Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
      Opalona skóra
      Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
      Praca w dużej firmie a zarobki
      Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
      Kolczyki
      Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.