Pieczarki faszerowane

12 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    duże pieczarki
    mięso mielone
    cebula
    1 jajko
    sól
    pieprz
    masło
    czerstwa bułeczka
    kilka plasterków sera

      Pieczarki myjemy, osuszamy, solimy i posypujemy pieprzem. Do mięsa mielonego dodajemy startą na grubej tarce cebulę i trzony pieczarek, dodajemy jajko, namoczoną wcześniej czerstwą bułeczkę oraz przyprawy. Nadziewamy farszem pieczarki, kładziemy na wierzch po kawłeczku masła  i wstawiamy do piekarnika na 35 minut. Pod koniec pieczenia można na wierzch położyć plasterek żółtego sera.

      file1263311997



      FORUM - bieżące dyskusje

      Inhalacje
      Jesteśmy w końcu po leczeniu i mam nadzieję, że w to już naprawdę koniec...
      Leczenie kanałowe zębów w Warszawie…
      Co do leczenia kanałowego zębów mam nieco wątpliwości czy aby powinno się...
      Ładowanie aut elektrycznych - gdzie…
      Ostatnio zauważyłam, że przy marketach są masowo instalowane takie stacje, można iść...
      Najbliższa przyszłość...
      U mnie najbliższa przyszłość to załatwienie ważnych spraw formalnych, muszę z tym zdążyć przed majem.