Pianka z truskawkami

17 lipca 2012,
dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 40 dag truskawek, 20 dag poziomek, 1/2 l śmietanki 30%, 15 dag cukru, 4 białka, sok z 1/2 cytryny, szczypta soli.

Truskawki odszypułkować zmiksować wraz z poziomkami, cukrem i sokiem z cytryny. Białka ubić ze szczyptą soli, delikatnie zmieszać z  owocami. Śmietankę ubić na sztywno. Ostrożnie dodać do masy. Nałożyć w  pucharkach lub w dużej szklanej misce. Udekorować truskawkami i poziomkami. Schłodzić, przechowywać w lodówce ok. 5-6 godz, bo później piana opadnie.

To świetny deser na upalne dni, na pewno przypadnie go gustu dzieciom

file1342527987



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...