Przepis na szybkie, smaczne pesto

13 sierpnia 2013, dodał: faxcooks
Artykuł zewnętrzny

1. umyte i wysuszone liście bazylii (najlepsze oczywiście te własnoręczie posadzone na działce) kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do misy blendera.

2. przyprażamy na patelni kilka orzechów włoskich (oczywiście rozłupanych ;)) i wrzucamy je również do misy.

3. dodatkowo wrzucamy 2 pokrojone ząbki czosnku, sól, odrobinę startego (twardego) sera.

4. zaczynamy blendowanie. gdy nasze składniki będą już częściowo rozdrobnione dodajemy łyżkę stołową oliwy oraz łyżeczkę soku z cytryny. blendujemy dalej

5. oczywiście gotujemy makaron i gdy już będzie gotowy meiszamy go z naszym sosem.

 

file1376432733



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...