Pestkówka

10 lutego 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

1/4 l spirytusu
1/2 l wody
35 dkg cukru
szklanka pestek z jabłek

nalewka o migdałowym smaku

Cukier stopić, podgrzewając go z wodą, ostudzić, wlać do butelki, dodać pestki i spirytus, a następnie pozostawić na 40 dni.
Po upływie tego czasu przecedzić przez bibułę i wlać do butelki z ciemnego szkła.
Im starsza tym lepsza.
Można dać mniejszą ilość cukru.

file1265812841



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.