Pestkówka

10 lutego 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

1/4 l spirytusu
1/2 l wody
35 dkg cukru
szklanka pestek z jabłek

nalewka o migdałowym smaku

Cukier stopić, podgrzewając go z wodą, ostudzić, wlać do butelki, dodać pestki i spirytus, a następnie pozostawić na 40 dni.
Po upływie tego czasu przecedzić przez bibułę i wlać do butelki z ciemnego szkła.
Im starsza tym lepsza.
Można dać mniejszą ilość cukru.

file1265812841



FORUM - bieżące dyskusje

Wattpad - korzystacie?
Ja ciągle korzystam z wymian książek, jednak papierowe są najlepsze dla mnie.
Gdzie nocować w podróżach objazdowy…
A może z air b'n'b? To też fajna opcja w większych miastach.
Koszt ślubu i wesela na 100 osób?
Wreszcie ludzie się opamiętali z zapraszaniem dawno nie widzianej rodziny i tylko najbliżsi...
Przyjęcie do przedszkola a szczepie…
Oj, niedługo już się skończy samowolka, do żłobka i przedszkola nie przyjmą i...