Perfumy o zapachu szarlotki na palonym maśle i premiera nowej książki Rozkosznego!

6 listopada 2023, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Kto nie chciałby pachnieć jak pyszne ciacho? Z okazji premiery nowej książki kulinarnej “Nowe Rozkoszne. Polskie przepisy, które ekscytują”

nowe rozkoszne

Michał Korkosz stworzył swój autorski zapach w perfumerii M061.

Michał Korkosz, znany w sieci pod wdzięcznym pseudonimem Rozkoszny, już wielokrotnie udowadniał, że jest wirtuozem kuchni i potrafi porwać za sobą tłumy smakoszy. W tym sezonie ma zamiar podbić serca kolejnych pasjonatów gotowania swoją nową książką, zatytułowaną „Nowe Rozkoszne. Polskie przepisy, które ekscytują”. Dla swoich czytelniczek i czytelników przygotował niespodziankę – wraz z perfumerią M061 stworzył rozkoszne perfumy o zapachu szarlotki z palonym masłem.

„Kocham szarlotkę tak bardzo, że chciałbym nią pachnieć” – powiedziałem w jednym z moich filmów kulinarnych. Marzenia się spełniają.  Zaprojektowałem perfumy, którymi namiętnie się psikam. W perfumach „Nowe Rozkoszne” poczujesz m.in. zapach jabłek, wanilii, przypraw korzennych, tonki i czerwonego pieprzu oddających aromat szarlotki na palonym maśle – mojego ulubionego przepisu z nowej książki”.

U Rozkosznego smaki, zapachy i zmysłowy odbiór jedzenia splatają się z przyjemnością doświadczania życia. Właśnie za to pokochali go czytelnicy: Korkosz nie tylko uwielbia eksperymentować w kuchni i z entuzjazmem odkrywcy poszukiwać nowych, zniewalających smaków. Jest również wielkim koneserem życia, dzięki czemu dookoła swoich przepisów buduje zmysłowe opowieści, które inspirują i wciągają do rozkosznego świata. Jego przepisy są zawsze pełne kolorów, kształtów, tekstur i… pasji. Dlatego czyta i ogląda się je tak dobrze, a fani tłumnie podglądają Korkosza na największych aplikacjach społecznościowych.

Michał korkosz

W swojej nowej książce Korkosz z wielkim zapałem i finezją redefiniuje pojęcie „polskiej kuchni” i wyprowadza ją na szerokie wody globalnych wpływów, które już od wielu lat zadomowiły się nad Wisłą. Jak sam pisze: „Przed zawirowaniami historycznymi, zniknięciem z mapy Europy na 123 lata, nasz kraj był mozaiką narodów. W efekcie silne są kulinarne wpływy wschodnie, tureckie, rosyjskie, niemieckie, francuskie, włoskie i żydowskie.” Przepisy Rozkosznego naturalnie integrują polską kuchnię ze smakami z różnych zakątków świata, tworząc mieszankę, która nie bez powodu podbiła serca zagranicznej publiczności.

To książka, która jest jak fascynująca opowieść o tym, czym jest kuchnia bez ograniczeń. Trzymając ją w rękach, nie sposób się nie zainspirować i nie wkroczyć do kuchni z poczuciem, że będzie to wielka przygoda i wielka przyjemność. Bo taka jest właśnie aura otaczająca wszystko, czym dzieli się ze światem Michał Korkosz – przyjemna i… rozkoszna!

Chcesz poczuć świdrujący kubki smakowe zapach szarlotkowych perfum? Przyjdź na jedno ze spotkań autorskich z Michałem podczas jego trasy promocyjnej po Polsce. Więcej szczegółów w wydarzeniach na facebooku Wydawnictwa Buchmann: https://www.facebook.com/WydawnictwoBuchmann

Książka „Nowe Rozkoszne. Polskie przepisy, które ekscytują” ukazuje się 8 listopada nakładem Wydawnictwa Buchmann.

 

 

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Superfoods.
Ja najbardziej lubię musli w stylu superfoods.
Woda w codziennej diecie
Przy takich temperaturach powierza jakie są teraz (grubo ponad 30 st.C) nie...
Rola elektrolitów w organizmie
Elektrolity to po prostu minerały, które są niezbędne organizmowi do funkcjonowania. Niewskazany jest...
dieta i oczyszczanie organizmu
Jakoś nie mam przekonania do tematu zwanego oczyszczanie organizmu. Chyba lepiej zwracać uwagę...