Perfekcyjny ryż

14 lipca 2011,
dodał: Rachela
Artykuł zewnętrzny

Składnik

  • 2 łyżki masła
  • 1 szalotka (posiekana)
  • 1 1 / 2 szklanki ryżu długoziarnistego
  • sól
  • świeżo zmielony czarny ryż
  • 2 i 1/2 szklanki rosołu, lub wody (podgrzane)
  • 1 ząbek czosnku, rozbity
  • 2 gałązki świeżego tymianku
  • 1 łyżka świeżo posiekanej natki pietruszki, do przybrania

Sposób przygotowania:

Roztopić mało na patelni i dodać rosół/ wodę. Dodać szalotki i gotować do miękkości. Dodać ryż i mieszać, aż ryż zrobi się błyszczący. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Dodać rozbity czosnek i gałązki tymianku. Przykryć szczelnie pokrywą. Gotować ok. 15 – 17 minut.

Wyjąć tymianek i czosnek. Nałożyć do misek i dodać świeżo posiekaną natkę pietruszki.

Smacznego!

file1310668206



FORUM - bieżące dyskusje

jaką wodę pić?
Nie lubisz smaku samej wody? Miałam tak kiedyś, a potem jakoś się przyzwyczaiłam.
Ogólnie o zdrowiu
Witaminka D musi być, do tego B12 i jak czuję się gorzej,...
Problem z włosami
No właśnie, słusznie zauważyłaś Iwonko, że to skład powinien decydować o wyborze suplementu. Zazwyczaj...
Na Jesienne smutki jakie zapachy?
O zapachu prania? :D Brzmi ciekawie. Zawsze lubiłam tę świeżość, jak ktoś w pobliżu...

Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.