Pepperoni ze szczyptą orientu

15 listopada 2009,
dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

1 kg czerwonej papryki pepperoni

0,25 l octu spirytusowego

0,75 l wody źródlanej

2 łyżki brązowego cukru trzcinowego

1 płaska łyżeczka soli morskiej

¼ łyżeczki curry

6 liści Kafiru

18 kulek ziela angielskiego

Papryczki umyć, ściąć nożyczkami zielone ogonki. Ułożyć ciasno w 6 słoikach o pojemności 0,35 l. Do każdego słoika włożyć liść Kafiru i 3 kulki ziela angielskiego.

Z pozostałych składników przygotować zimną zalewę. Zalewać papryczki, słoiki szczelnie zamknąć i pasteryzować przez 7 minut od momentu zagotowania.

Smacznego!

file1258290049



FORUM - bieżące dyskusje

Płock
Ja to już w ogóle nie widzę promocji, bo sam napis Promocja przeczy...
Domowe przepisy
Ja mam fajny przepis na domowe lody tj. rozgnieciony banan, 3 łyżki śmietany...
Kosmetyki z herbaty
Ja robię z kawy mielonej
Klasyka literatury - do czego wraca…
Do poprzedniej nawet się nie umywa i pomyśleć, że kiedyś reżyserzy potrafili zrobić coś wartościowego...