Pepperoni ze szczyptą orientu

15 listopada 2009,
dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

1 kg czerwonej papryki pepperoni

0,25 l octu spirytusowego

0,75 l wody źródlanej

2 łyżki brązowego cukru trzcinowego

1 płaska łyżeczka soli morskiej

¼ łyżeczki curry

6 liści Kafiru

18 kulek ziela angielskiego

Papryczki umyć, ściąć nożyczkami zielone ogonki. Ułożyć ciasno w 6 słoikach o pojemności 0,35 l. Do każdego słoika włożyć liść Kafiru i 3 kulki ziela angielskiego.

Z pozostałych składników przygotować zimną zalewę. Zalewać papryczki, słoiki szczelnie zamknąć i pasteryzować przez 7 minut od momentu zagotowania.

Smacznego!

file1258290049



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....