Penne z warzywami
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
200 g suchego makaronu penne
pół strąka czerwonej papryki
pół szklanki kukurydzy konserwowej
2 marchewki
pół brokuła
szklanka fasolki szparagowej
15 dag żółtego sera
3 łyżki suszonych pomidorów
sól
Makaron ugotować na półtwardo.
Ser pokroić w plastry, a następnie porwać na mniejsze kawałki.
Marchew, brokuł i fasolkę ugotować na półmiękko.
Warzywa połączyć z odcedzonym makaronem. Dodać pokrojoną w drobną kostkę paparykę oraz odsączoną kukurydzę. Wsypać 2 łyżki suszonych pomidorów i wymieszać.
Wyłożyć połowę do naczynia, w którym będziemy zapiekać, obłożyć połową żółtego sera, posypać 1/2 łyżki suszonych pomidorów. Czynność powtórzyć.
Zapiekać około 15 minut.